Известие

Collapse
No announcement yet.

единият ксенон свети когато си поиска.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• единият ксенон свети когато си поиска.

преди три месеца сложих тези ксенонки и единият фар започна да прави проблем.
    кога свети и кога не,
    незнам, щото на таблото не дава грешка за изгоряла крушка. но е факт, понякога левият не работи.
    майсторът каза-или е баласт или крушка.

та-как да разбера къде е проблема преди да са ме награбили ченгетата, че сега са в акция точно за светлинитее?

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:28 ----------

басиииии....токущо казаха по радиото, че полицията спира за неоригинални ксенони.
    и кво правим сега?!?!
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Чека не проверява фаровете, тъпо но факт... разчитали са, че ги палиш само на тъмно и сам ще разбереш дали светят.
    Най-лесния начин да разбереш къде е проблема е да размениш баластите, ако проблема се премести на другия фар - баласт, ако не - лампичка.
    А ако нямаш време за експерименти, нов комплект за резерва и сменяш и 2 те.

Едит: за полицията и ксеноните има вече няколко теми, не знам да са приемани в закона стандарти за фар на който може да се монтира ксенонова лампа.
    Тия H7R качвал ли си ги на стенд за реглаж и какъв беше резултата?
    Last edited by morfius; d.m.y г., 17:37.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

ако това от снимката ти е ксенона,не се очудвай че не ти свети чека...тези имат "екстрата" да не свети чека защото на някои коли това е проблем,а за проблема ти както каза колегата смени баластите и ще разбереш от кво е....
      Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
      Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
      Alfa Romeo GT 1.8 TS
      Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
        ако това от снимката ти е ксенона,не се очудвай че не ти свети чека...тези имат "екстрата" да не свети чека защото на някои коли това е проблем,а за проблема ти както каза колегата смени баластите и ще разбереш от кво е....
        На 156 (2001) не реагира чека изобщо на фаровете... с халогенни крушки.

Уф ама го написах...
        Не реагира на изгоряла крушка, а съм с халогенни такива.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

То на никоя италианска кола,чека не хваща изгорели крушки на къси и дълги,само габарити,халогени,мигачи.......

П.С.До колегата с проблема,провери първо да нямаш проблем със захранването или масата на баласта
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

еййййй супеер сте......затова ги харесвам алфистите и колите им!
            докато драсна два реда в една тема и вече съм в час с проблема ми.
            10х!!

един приятел си хареса едно волво. и докато изтръгнем три думи на кръст от техния форум мина лятото.....

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:30 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            .......тия H7R качвал ли си ги на стенд за реглаж и какъв беше резултата?
            на стената с/у гаража на майстора ми.
            той е профи и си е начертал едни мишени по които ми ги настрои суперско.

преди време дадох 10 кинта за една измислена оптическа с/ма, дето само като видях колко прецизно се подравнява по предната гума и веднага ми светна какъв ще е реглажа.

казвате, има мн теми за поолицията и ксенонките, ама нищо ново не намирам. а ония яко са се разлютили.
            хмммм...да слагам ли пак халогенките?!!?
            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Никой няма да ти направи проблем да си караш така...провери кабелните връзки...че понякога там са кофти...пръскаш малко с контактен спрей и си готов... Може да ги стегнеш малко...
              Аз си карам с ксеноне, вече две години!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                Никой няма да ти направи проблем да си караш така...
                Аз си карам с ксеноне, вече две години!
                то и аз ако живеех в щатско, мога да си "карам" тук пожизнено без да ме спрат!

http://dnes.dir.bg/news/farove-svetl...a-9826797?nt=4
                sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

За няколко месеца съм си в Русе...и после пак
                  Карай си смело...не забравяй да ги пускаш само, не вярвам някой да почне в Русе да ти замерва фаровете. И съм повече, от убеден че са ти регулирани, за разлика от повечето с халогенни крушки!
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                    то и аз ако живеех в щатско, мога да си "карам" тук пожизнено без да ме спрат!

http://dnes.dir.bg/news/farove-svetl...a-9826797?nt=4
                    Че той в Бг си живее повечето време
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

еййййй супеер сте......затова ги харесвам алфистите и колите им!
                      докато драсна два реда в една тема и вече съм в час с проблема ми.
                      10х!!

един приятел си хареса едно волво. и докато изтръгнем три думи на кръст от техния форум мина лятото.....

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:30 ----------

на стената с/у гаража на майстора ми.
                      той е профи и си е начертал едни мишени по които ми ги настрои суперско.

преди време дадох 10 кинта за една измислена оптическа с/ма, дето само като видях колко прецизно се подравнява по предната гума и веднага ми светна какъв ще е реглажа.

казвате, има мн теми за поолицията и ксенонките, ама нищо ново не намирам. а ония яко са се разлютили.
                      хмммм...да слагам ли пак халогенките?!!?
                      Хич не е измислена, просто трябва майстора да и отбира... подравнява се по данни на автомобила всъщност (ползват гумата само за удобство, няма как да я надраскат например както ако ползват калник).
                      На стена също става, въпроса е какво се получава, защото с Н7 над линиите (до колкото бяха линии изобщо) имаше светеща облачност и няколко едноцветни дъги.
                      Темите са в общите приказки и подразделите.

Comment

тая тема я пуснах пред 2,5 години. нещата, обАче се стабилизираха....... не са си променили цвета, все така топличко си светят-като нови......и така до вчера, когато проблемният фар угасна трайно и безвъзвратно - предполагам.

въпросът ми е: продава ли се отделно един баласт с крушка или пак цял комплект??!
                        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

тая тема я пуснах пред 2,5 години. нещата, обАче се стабилизираха....... не са си променили цвета, все така топличко си светят-като нови......и така до вчера, когато проблемният фар угасна трайно и безвъзвратно - предполагам.

въпросът ми е: продава ли се отделно един баласт с крушка или пак цял комплект??!
                          Продават се отделно (поне тук). Съветвам те да си купиш на първо време само крушката.
                          А ако се установи, че проблемът не е в нея, ще си имаш резерва.

Накратко - по-вероятно е крушката да е дефектирала.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Продава се. Скоро имах същия проблем. Нов баласт - пак не светеше, сложих нова крушка и светна
                            156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

ок, благодаря ви!
                              това "тук" , някакъв линк ли трябваше да съдържа или имаш предвид БГ??
                              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                              X